text

En oas mitt i city

Live & Stay är en verksamhet som i första hand riktar sig till företag som har behov av ett boende under en lite längre tid men det går också bra att boka enstaka nätter.

Byggnaden är belägen på Ekmansgatan 5, en lugn och tyst gata ett stenkast från pulsen på Avenyn. Boendet omfattar 17 lägenheter mellan 25-64 m2 och är verkligen något alldeles extra. Varje lägenhet är lyxigt och modernt inredd med fullt utrustade kök och rymliga badrum. Det finns också ett gemensamt utrymme där du kan tvätta och stryka dina kläder. Hos oss kan du trivas minst lika bra som hemma!

text

Omtalad arkitektur

Vår byggnad är uppförd 2021-22 och i samma pampiga och nyklassisistiska stil som de som uppfördes för mer än 100 år sedan. Live & Stay ligger i området som kallas för Lorensbergs villastad där villorna uppfördes 1913-25. Lorensbergs villastad var främst avsedd för förmögna medborgare. Byggnaderna beskrevs när de stod klara ”som representanter för den moderna tidens patricierbostäder”.

Bygget har blivit omtalat i Göteborg både bland arkitekter och i media. Klicka på länken nedan för att läsa Göteborgs-Postens kulturkrönika om byggnaden.

text

Mitt i city

Kvällssol över Tyska bron i Göteborg. Hit promenerar du enkelt längs Avenyn på under 20 minuter.

Göteborg är en levande stad med mängder av idrottsevenemang, konserter, teatrar, mässor, utställningar och evenemangsstråk. Här finns ett stort utbud av nyskapande restauranger av hög klass och ett rikt nöjesliv för alla åldrar.

Från Live & Stay når du näst intill allt till fots, vi är belägna mitt i city!

text

Strax utanför city

Göteborg bjuder på mer än bara storstadspuls. Vill du slappna av med salta bad, havsfiske, en båttur eller kanske bär och svampplock i skogen så finner du även detta en kort spårvagnstur bort.

Tveka inte att kontakta oss om du undrar över upplevelser i eller utanför Göteborgs city.

Följ oss på sociala medier!